Act now

Idag har jag undervisat i matematik, svenska och engelska. Jag var på en ny skola och lektionen i matematik var underbar. Eleverna skötte sig helt exemplariskt, så som de alltid borde vara. De var snälla och välkomnande men framför allt så var de tysta. Om någon pratade och förde ljud hjälpte de andra eleverna till, alltså skötte de ordningen själva. Hela klassen hade en genomgående bild av hur de ville ha undervisningen och alla strävade mot samma mål. Jag upplevde en av mina bättre dagar i skolan och inser att all undervisning bör vara likt så, lugna och tysta-ett mål att sträva mot för alla skolor.

Den sista undervisningstimmen fick jag eleverna till att läsa i dialog. Jag berättade för dem om att jag spelat teater under sommaren i Almedalen och spelade också i den engelska versionen i Schweiz. Jag bad dem agera till dialogen och det ställde upp. Vi hade publik och agerade. Kul att se dem våga! Ja, för ingen minns en fegis.