På håret att det gick att skära ut och extensions

Skadat hår

Genom tider har svarta kvinnor haft en större utmaning i livet. Numera i Sverige är vi så uppblandade att vi har mer vana av olika färger. Men när det kommer till hår så har jag genom hela mitt liv upptäckt en skillnad i bemötande. Mitt hår är svart, tjock och krulligt. Det är svårt att klippa, så vilken hårfrisör som helst kan inte klippa det.

De frisörer som åtminstone inser detta är smarta nog att platta håret efter tvätten och sedan klippa det. Då är det lättare att se längd och form.

Jag gick till en hårfrisör för några år sedan. Hon tvättade och klippte. Hon berättade under tiden att hon var ny. Hon hade gått på en frisörskola i ett halvår och nu var hon färdig berättade hon. Jag bad henne om hon kunder skära ut håret lite grann efter hon var färdig. Jag tyckte att formen inte var bra och oftast brukar man med mitt hår skära ut för att minska volymen.

Jag hann inte reagera. Hon tog tag i hela svansen, snurrande den snabbt och sedan drog hon hela kniven rakt genom svansen. Vid den tidpunkten hade jag hår ända ner till midjan. Allt mitt hår låg på golvet, utspritt. Jag tittade ner, jag var chockad. Där låg mitt hår i drivor. Jag betalade och gick ut. Det tog många år för mig att få håret att växa ut igen, utskärningen hade gjort att håret förstördes, det var oerhört stripigt och fult under en lång lång tid.

TIPS:

Jag var olycklig för mitt skadade hår under många år. Jag anser att det är väldigt viktigt att hitta till rätt frisör. Fråga efter gesällbrev, hur långe de har arbetat som frisörer, vilka som är deras kunder, läs referenser som tidigare kunder skrivit.